Nu bliver trafikken normaliseret i Fredensgade

Efter tre måneders renovering i Fredensgade kan byens borgere og erhvervsdrivende se frem til, at de ikke længere skal tage hensyn til, at der er vejarbejde i Fredensgade i Silkeborg.

I løbet af sommeren og begyndelsen af efteråret har Fredensgade i Silkeborg været gravet op på grund af omlægning af vand, varme og kloak. Selv om arbejdet er foregået i etaper, har det været besværligt at færdes i området – især siden begyndelsen af august. Men nu lysner det, for mandag i uge 40 åbner hele strækningen igen, og trafikken bliver normaliseret.

Ledningsomlægningerne i Fredensgade er et led i byudviklingsprojektet Fredensgård, som entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard står bag. Fredensgård kommer til at bestå af 270 nye og tidssvarende lejligheder, lokaler til erhvervsformål, fælleslokaler og et gårdrum, som kan benyttes af byens borgere.

– Vi foretog renoveringen af Fredensgade i etaper for at tage så meget hensyn som muligt, men der er ingen tvivl om, at det har medført gener – ikke mindst for de erhvervsdrivende. Jeg synes, de har taget det pænt, selv om det ikke har været så let som tidligere at komme til og fra butikkerne. Vi er rigtig glade for, at vi er blevet færdige til tiden med de omfattende ledningsomlægninger, og nu kan vejen heldigvis åbne igen., siger projektleder Ole Ruby Eskildsen fra A. Enggaard.

Området ved det gamle torvecenter får generelt et markant løft i de kommende år, når Fredensgård bliver realiseret. Nedrivningen af Torvecentret og lejlighedskomplekset er i fuld gang. Den del af bygningerne, der ligger over terræn, er fjernet omkring årsskiftet, mens det tager yderligere tre måneder at fjerne p-kælderen. Når nedrivningen er færdig, begynder arbejdet med at opføre nye bygninger på grunden.

Vil du holdes opdateret om Fredensgård?
Dine kontaktoplysninger

  Byggehegn 1
  Kunstværker pryder byggehegn og fortæller om Fredensgård og Silkeborgs fremtid

  Lokale kunstnere har udsmykket byggehegnet ved Fredensgård, så forbipasserende i de kommende år kan nyde de flotte kunstværker, som blandt andet sætter fokus på det nye byggeri og Silkeborgs fremtid.

  Læs mere
  Fredenstårn 3
  Fredens Tårn bliver Silkeborgs nye pejlemærke

  Sidste år kunne entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard og pensionskassen PKA præsentere planerne for projektet Fredensgård midt i Silkeborg. Nu løfter aktørerne bag projektet sløret for, hvordan et 20-etagers højhus

  Læs mere
  Nedbrydning Fredensgård
  Information vedrørende nedbrydning af Torvecentret

  Næste step i forbindelse med Fredensgård-projektet er nedrivningen af det gamle Torvecenter, lejligheder og p-kælder. Indtil videre er alt indvendigt materialer og inventar taget ud af bygningerne, og nu kan

  Læs mere

  Denne browser understøttes ikke længere

  Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

  Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

  Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.