Kunstværker pryder byggehegn og fortæller om Fredensgård og Silkeborgs fremtid

Lokale kunstnere har udsmykket byggehegnet ved Fredensgård, så forbipasserende i de kommende år kan nyde de flotte kunstværker, som blandt andet sætter fokus på det nye byggeri og Silkeborgs fremtid.

Byggehegn er sjældent en fryd for øjet, men A. Enggaard har nu i samarbejde med lokale kunstnere fra Silkeborg gjort en indsats for at skabe et hegn, der både er flot og informativt. I den kommende tid begynder opførelsen af de nye bygninger, der udgør projektet Fredensgård, og derfor er arealet naturligvis hegnet ind, så uvedkommende ikke kan færdes på byggepladsen.

Men udover at fungere som en afskærmning er byggehegnet nu blevet udsmykket med en række kunstværker, som kunstnere fra Åbne Atelier Døre, Lysbro Kunsten, Silkeborg Højskole og Den kreative Skole står bag. Derudover er der diverse historiske fotos udlånt af Midtjyllands Avis og Silkeborg Arkiv. Fredag var der fernisering ved byggepladsen, hvor repræsentanter fra A. Enggaard, kunstnerne og andre interesserede deltog.

Formålet er at skabe et levende hegn, der er interessant for byens borgere, og temaerne for kunstværkerne er ”Stedets Ånd” og ”Fremtidens Silkeborg”. Førstnævnte er temaet på hegnet ved kirken, mens kunstværkerne langs Fredensgade er fremadskuende og forholder sig til, hvad Silkeborgs fremtid byder på.

– Vi bygger boliger til fremtiden, og med kunstværkerne vil vi gerne skabe en forbindelse mellem fortid, nutid og fremtid. Vi synes, det er vigtigt, at forbipasserende har noget flot at kigge på, når de færdes i området, for vi er naturligvis klar over, at en byggeplads ikke pynter i bybilledet, siger byudvikler Anna Louise Hansen fra A. Enggaard.

Opførelsen af Fredensgård står på i flere år, og hensigten er, at der skal være kunstværker på byggehegnet, indtil det bliver taget ned. Kunstværkerne er blevet behandlet, så de er vejrbestandige og kan klare regn og blæst. Hegnet bliver i øvrigt malet i en grundfarve, når vejret tillader det, akkurat som det er sket ved hegnet over mod kirken.

A. Enggaard har lavet kighuller til byggepladsen, så folk kan følge med i, hvordan byggeriet skrider frem, og hegnet rummer også informationer om Fredensgård, som kommer til at bestå af omkring 270 lejligheder, fællesrum, erhvervslokaler og et attraktivt gårdrum.

Udover at informere om byggeriet på byggehegnet har A. Enggaard sat infostandere op flere steder ved Fredensgård for at fortælle om det arkitektoniske koncept, kunst og bæredygtighed.

Vil du holdes opdateret om Fredensgård?
Dine kontaktoplysninger

  Fredenstårn 3
  Fredens Tårn bliver Silkeborgs nye pejlemærke

  Sidste år kunne entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard og pensionskassen PKA præsentere planerne for projektet Fredensgård midt i Silkeborg. Nu løfter aktørerne bag projektet sløret for, hvordan et 20-etagers højhus

  Læs mere
  Byggeplads NY
  Nu bliver trafikken normaliseret i Fredensgade

  Efter tre måneders renovering i Fredensgade kan byens borgere og erhvervsdrivende se frem til, at de ikke længere skal tage hensyn til, at der er vejarbejde i Fredensgade i Silkeborg.

  Læs mere
  Nedbrydning Fredensgård
  Information vedrørende nedbrydning af Torvecentret

  Næste step i forbindelse med Fredensgård-projektet er nedrivningen af det gamle Torvecenter, lejligheder og p-kælder. Indtil videre er alt indvendigt materialer og inventar taget ud af bygningerne, og nu kan

  Læs mere

  Denne browser understøttes ikke længere

  Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

  Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

  Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.