Information vedrørende nedbrydning af Torvecentret

Næste step i forbindelse med Fredensgård-projektet er nedrivningen af det gamle Torvecenter, lejligheder og p-kælder. Indtil videre er alt indvendigt materialer og inventar taget ud af bygningerne, og nu kan de store maskiner nedbryde resten, som er alle de bærende bygningsdele.

Vi forventer at begynde nedbrydningen i uge 38, og at arbejdet er afsluttet omkring uge 51.

Nedbrydningen vil forløbe som vist på billedet. Vi starter i det nordøstlige hjørne mod Christian 8´s Vej og videre ind i bygningen som vist med pilene.  

I forbindelse med nedbrydningen kommer vi til at støje, støve og til tider ryste (i form af vibrationer). Vi har opsat byggepladshegn med plader rundt om byggepladsen, og så har nedbrydningsmaskinen en forstøver på, så vi kan minimere generne mest muligt.

Det vil til tider muligvis ryste. Disse rystelser burde være uden betydning, da vi har vibrationsmålere anbragt på udvalgte bygninger, så vi kan stoppe arbejdet, hvis rystelserne overstiger de tilladte værdier. Der er fortaget en udvendig fotoregistrering af ejendomme rundt om Fredensgård. Det er naboernes eget ansvar at sikre løsøre (kopper/kander/malerier osv.)

Vi beder borgerne om at respektere afspærringer og henvisninger, da en byggeplads kan være farlig for uvedkommende. Hvis du har spørgsmål eller andet, så har vi vores daglige gang på byggepladsen, og du altid kan kigge forbi vores kontor på Fredensgade 6 fra kl.   07-15.

Vil du holdes opdateret om Fredensgård?
Dine kontaktoplysninger

  Byggehegn 1
  Kunstværker pryder byggehegn og fortæller om Fredensgård og Silkeborgs fremtid

  Lokale kunstnere har udsmykket byggehegnet ved Fredensgård, så forbipasserende i de kommende år kan nyde de flotte kunstværker, som blandt andet sætter fokus på det nye byggeri og Silkeborgs fremtid.

  Læs mere
  Fredenstårn 3
  Fredens Tårn bliver Silkeborgs nye pejlemærke

  Sidste år kunne entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard og pensionskassen PKA præsentere planerne for projektet Fredensgård midt i Silkeborg. Nu løfter aktørerne bag projektet sløret for, hvordan et 20-etagers højhus

  Læs mere
  Byggeplads NY
  Nu bliver trafikken normaliseret i Fredensgade

  Efter tre måneders renovering i Fredensgade kan byens borgere og erhvervsdrivende se frem til, at de ikke længere skal tage hensyn til, at der er vejarbejde i Fredensgade i Silkeborg.

  Læs mere

  Denne browser understøttes ikke længere

  Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

  Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

  Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.