Viceborgmester fjernede de første mursten fra det gamle torvecenter

Torvecentret i Silkeborg bliver nu gjort klar til nedrivning, og det blev markeret fredag eftermiddag d. 12. august, da viceborgmester Jonas Brødsgaard fjernede de første mursten. Dermed er realiseringen af Fredensgård-projektet gået ind i en ny fase. Både A. Enggaard og Silkeborg Kommune ser frem til, at nye bygninger med lejligheder og erhvervslokaler skyder op på grunden.

Arbejdet med at gøre Torvecentret og de andre bygninger ved Christian 8.s Vej og Fredensgade midt i Silkeborg klar til nedrivning er nu kommet et skridt videre. Det blev markeret fredag eftermiddag, da 1. viceborgmester Johan Brødsgaard tog de første mursten ud af facaden. Dermed er Silkeborg kommet et skridt nærmere realiseringen af det nye udviklingsprojekt Fredensgård på den gamle torvecentergrund.

Johan Brødsgaard repræsenterede Silkeborg Kommune, da klargøringen til nedrivningen blev markeret, og på kommunens vegne glæder han sig også over, at området bliver omdannet.

– De seneste år har Silkeborgs midtby fået et gevaldigt løft. Vi har fået Danmarks smukkeste gågader og et fantastisk torv inspireret af bysbarnet, Asger Jorn. Der er masser af liv, handel og oplevelser i byen – indtil man vender blikket over mod Torvecentret. Derfor glæder det mig meget, at der er boliger i mange størrelser og et offentligt gårdrum på vej i stedet. Det forventer vi os meget af, siger viceborgmester Johan Brødsgaard.

Entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard havde inviteret naboer og erhvervsdrivende i Silkeborg til kaffe og kage på byggepladsen i forbindelse med markeringen fredag eftermiddag. Hos A. Enggaard, der sammen med pensionskassen PKA står bag planerne for udviklingen af grunden, glæder man sig over projektets fremgang.

– Det er dejligt, at vi nu er kommet et skridt nærmere realiseringen af Fredensgård-projektet. Det er ingen hemmelighed, at vi har set frem til at komme i gang med nedrivningen, så vi kan gøre plads til attraktive og moderne bygninger med forskellige former for erhverv, udadvendte funktioner og ikke mindst lejligheder, der henvender sig til dem, som vil bo tæt på butikker, dagligvareforretninger og byens kultur- og fritidstilbud, siger projektudvikler Lars Thesmer Sørensen fra A. Enggaard.

Attraktive boliger og fællesarealer
I de kommende år skal der opføres cirka 300 moderne lejligheder i høj kvalitet, fælleslokaler samt lokaler til erhvervsformål på arealet. Der bliver tale om attraktive boliger, der henvender sig til en bred målgruppe. Lejlighederne spænder fra 2-værelses lejligheder på omkring 65 kvadratmeter til 4- værelses lejligheder på omkring 120 kvadratmeter. Derudover kan nogle få lejligheder blive endnu større. Alle lejligheder over stueplan får mindst én altan, og alle beboerne kan gøre brug af et grønt og attraktivt gårdrum, der bliver offentlig tilgængeligt, og der bliver etableret en bylivsforening, som skal bidrage til at skabe gode rammer for fællesskab og aktiviteter i Fredensgård.

A. Enggaard opfører lejlighederne i samarbejde med pensionskassen PKA, og partnerne har lagt stor vægt på, at byggeriet arkitektonisk passer godt til omgivelserne, og at hele byen får glæde af byggeriet. Udover bygninger langs Fredensgade og Kirketovet bliver der opført et 20 etagers højhus på 70 meter, hvilket allerede er godkendt i den eksisterende lokalplan, samt en parkeringskælder, så der stadig vil være et stort antal p-pladser i området.

Arbejdet på grunden kommer naturligvis til at medføre afspærringer og vil påvirke naboerne i området, men A. Enggaard vil sørge for, at processen bliver så god som muligt og informerer løbende på projektets hjemmeside, hvor det også er muligt at tilmelde sig et nyhedsbrev om Fredensgård.

I de kommende måneder skal der udarbejdes en ny miljøkonsekvensvurdering for anlægsarbejdet – herunder selve nedrivningen af Torvecentret, Christian 8.s Vej 31 og 33, Fredensgade 11 og 13 samt parkeringskælder. A. Enggaard håber at komme i gang med selve nedrivningen senest i midten af 2023, hvorefter opførelsen af de nye bygninger kan begynde.

 

Vil du holdes opdateret om Fredensgård?
Dine kontaktoplysninger

  Fredensgård - nedrivning (2)
  Stort fokus på genbrug ved rydning og nedbrydning af Torvecentret og lejligheder

  Vinduer, parketgulve, gipslofter og mange andre ting fra Torvecentret i Silkeborg og den tilstødende boligblok kan bruges i andre sammenhænge. Mange tons materialer får nyt liv hos private eller virksomheder,

  Læs mere
  Bilister skal kunne benytte parkeringskælder i Silkeborg under julehandlen

  A. Enggaard har længe været klar til at gøre parkeringskælderen ved Torvecentret klar til redrivning, men entreprenør- og byudviklingsvirksomheden vil holde den åben, så borgerne kan benytte den i forbindelse

  Læs mere
  Fredensgård_Punkthus nedrives
  Nu rives hjørneejendom ved Torvecentret ned

  Mandag den 31. oktober begynder entreprenørmaskiner at rive hjørneejendommen ved Torvecentret i Silkeborg ned. Ejendommen, som vender ud mod Christian 8.s Vej og Fredensgade, skal ikke være en del af

  Læs mere

  Denne browser understøttes ikke længere

  Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

  Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

  Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.