Information vedrørende ledningsomlægninger omkring Fredensgård

Inden byggeriet af Fredensgård igangsættes, skal der omlægges forsyningsledninger i Fredensgade (vand/kloak/regnvand/fiber/fjernvarme).

Ledningsomlægningen kommer til at foregå i etaper og løber fra krydset Christian 8.’s Vej/Fredensgade og ind til torvet.

Når 1. etape af ledningsomlægningen er færdig, skal Silkeborg Kommune nedlægge rampen på Christian d. 8’s vej, hvorefter midterrabatten i vejen fjernes. Når disse to aktiviteter er færdige, forsætter vi med ledningsomlægningen i Fredensgade.

Vi skal dybt i jorden nogle steder (4-5meter), og vi kommer derfor til at støje, støve og ryste i form af vibrationer.

Sådanne arbejder skal varsles jf. Silkeborg kommunens forskrifter, og derfor er beboerne i området orienteret.

Du kan læse mere omkring disse regler på Silkeborg Kommunes hjemmeside

Når vi sætter stålpæle eller tilfylder med jord/sand, vil beboere formentligt kunne mærke nogle rystelser. Disse rystelser burde være uden betydning, da vi har vibrationsmålere anbragt på udvalgte bygninger, så vi kan stoppe arbejdet, hvis rystelserne overstiger de tilladte værdier.

Det er beboernes eget ansvar at sikre løsøre (kopper/kander/malerier osv).

Vi beder beboerne om at respektere afspærringer og henvisninger, da en byggeplads kan være farlig for uvedkommende.

Inden arbejdet påbegyndes, vil vi komme forbi og fortage en udvendig fotoregistrering af ejendomme. Det er ikke nødvendigt, at beboerne er hjemme, men det vil være nødvendigt at gå ind på deres grunde.

Hvis der er spørgsmål eller andet, er man altid velkommen til at kigge forbi vores kontor på Fredensgade 6 fra kl. 07-15.

Vil du holdes opdateret om Fredensgård?
Dine kontaktoplysninger

  Etape 1 Fredensgård
  Nu begynder forberedelserne til byggeriet af Fredensgård

  Mandag den 15. maj begynder entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard med blandt andet ledningsomlægninger, opsættelse af byggehegn og etablering af en ny indkørsel til byggepladsen ved det tidligere torvecenter midt

  Læs mere
  Fredensgaard_NoParking2_800x600
  Gammel p-kælder lukker og bliver erstattet af ny kælder med mere lys og bredere p-båse

  P-kælderen ved Torvecentret i Silkeborg er nedslidt og skal rives ned for at gøre plads til en ny p-kælder, som bliver en del af Fredensgård-projektet. Den gamle og nedslidte p-kælder

  Læs mere
  Fredensgård - nedrivning (2)
  Stort fokus på genbrug ved rydning og nedbrydning af Torvecentret og lejligheder

  Vinduer, parketgulve, gipslofter og mange andre ting fra Torvecentret i Silkeborg og den tilstødende boligblok kan bruges i andre sammenhænge. Mange tons materialer får nyt liv hos private eller virksomheder,

  Læs mere

  Denne browser understøttes ikke længere

  Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

  Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

  Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.