Gammel p-kælder lukker og bliver erstattet af ny kælder med mere lys og bredere p-båse

P-kælderen ved Torvecentret i Silkeborg er nedslidt og skal rives ned for at gøre plads til en ny p-kælder, som bliver en del af Fredensgård-projektet.

Den gamle og nedslidte p-kælder ved Torvecentret midt i Silkeborg lukker den 16. januar 2023. Lukningen sker, fordi p-kælderen skal rives ned og erstattes af en ny, som bliver en del af det store Fredensgård-projekt, der udover en ny, stor p-kælder kommer til at rumme omkring 300 boliger, fællesfaciliteter og erhvervslokaler.

– Vi vil bygge en mere lys og imødekommende p-kælder, der bliver lettere at orientere sig i end den gamle, og som får nogle parkeringsbåse, der er bredere end de nuværende. Når vi opfører helt nye bygninger på grunden, er det også hensigtsmæssigt at lave en ny p-kælder, der bliver til glæde for hele byen, siger projektleder Ole Ruby Eskildsen fra byudviklingsvirksomheden A. Enggaard, der står bag Fredensgård.

I første omgang gøres p-kælderen klar til nedrivning. Det betyder, at armaturer, tekniske installationer og andre ting skal fjernes. Det er en omfattende opgave, og rydningen af p-kælderen kommer til at stå på indtil maj/juni 2023.

P-pladserne i terræn ved den gamle busterminal bliver nedlagt samtidig med, at p-kælderen lukker – altså den 16. januar. Det skyldes, at der skal køre biler, hvor der i dag er p-pladser, fordi trafikken bliver omdirigeret, mens der sker ledningsomlægninger i Fredensgade. Omlægningerne kommer til at foregå i etaper for at reducere generne for beboere og trafikanter mest muligt, og det betyder, at Fredensgade ikke bliver lukket helt, mens arbejdet står på.

Håber nedrivning begynder i maj eller juni
A. Enggaard har gennem flere måneder arbejdet på at gøre Torvecentret og de øvrige bygninger på grunden klar til nedrivning, mens et punkthus i den sydlige del af arealet allerede er blevet revet ned. A. Enggaard holdt p-kælderen åben, så den kunne benyttes af borgerne i forbindelse med julehandelen, men den 16. januar skal p-kælderen være tømt for køretøjer.

Nedrivningen af de bygningerne på grunden afventer nu en vvm-tilladelse fra Silkeborg Kommune. Når processen med vvm-rapporten er afsluttet, kan selve nedrivningen af p-kælderen, Torvecentret og andre bygninger gå i gang. A. Enggaard håber, at den del af arbejdet begynder i løbet af maj eller juni.

Vil du holdes opdateret om Fredensgård?
Dine kontaktoplysninger

  Etape 1 Fredensgård
  Nu begynder forberedelserne til byggeriet af Fredensgård

  Mandag den 15. maj begynder entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard med blandt andet ledningsomlægninger, opsættelse af byggehegn og etablering af en ny indkørsel til byggepladsen ved det tidligere torvecenter midt

  Læs mere
  ledningsomlægning Fredensgård
  Information vedrørende ledningsomlægninger omkring Fredensgård

  Inden byggeriet af Fredensgård igangsættes, skal der omlægges forsyningsledninger i Fredensgade (vand/kloak/regnvand/fiber/fjernvarme). Ledningsomlægningen kommer til at foregå i etaper og løber fra krydset Christian 8.’s Vej/Fredensgade og ind til torvet.

  Læs mere
  Fredensgård - nedrivning (2)
  Stort fokus på genbrug ved rydning og nedbrydning af Torvecentret og lejligheder

  Vinduer, parketgulve, gipslofter og mange andre ting fra Torvecentret i Silkeborg og den tilstødende boligblok kan bruges i andre sammenhænge. Mange tons materialer får nyt liv hos private eller virksomheder,

  Læs mere

  Denne browser understøttes ikke længere

  Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

  Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

  Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.