Gammel p-kælder lukker og bliver erstattet af ny kælder med mere lys og bredere p-båse

P-kælderen ved Torvecentret i Silkeborg er nedslidt og skal rives ned for at gøre plads til en ny p-kælder, som bliver en del af Fredensgård-projektet.

Den gamle og nedslidte p-kælder ved Torvecentret midt i Silkeborg lukker den 16. januar 2023. Lukningen sker, fordi p-kælderen skal rives ned og erstattes af en ny, som bliver en del af det store Fredensgård-projekt, der udover en ny, stor p-kælder kommer til at rumme omkring 300 boliger, fællesfaciliteter og erhvervslokaler.

– Vi vil bygge en mere lys og imødekommende p-kælder, der bliver lettere at orientere sig i end den gamle, og som får nogle parkeringsbåse, der er bredere end de nuværende. Når vi opfører helt nye bygninger på grunden, er det også hensigtsmæssigt at lave en ny p-kælder, der bliver til glæde for hele byen, siger projektleder Ole Ruby Eskildsen fra byudviklingsvirksomheden A. Enggaard, der står bag Fredensgård.

I første omgang gøres p-kælderen klar til nedrivning. Det betyder, at armaturer, tekniske installationer og andre ting skal fjernes. Det er en omfattende opgave, og rydningen af p-kælderen kommer til at stå på indtil maj/juni 2023.

P-pladserne i terræn ved den gamle busterminal bliver nedlagt samtidig med, at p-kælderen lukker – altså den 16. januar. Det skyldes, at der skal køre biler, hvor der i dag er p-pladser, fordi trafikken bliver omdirigeret, mens der sker ledningsomlægninger i Fredensgade. Omlægningerne kommer til at foregå i etaper for at reducere generne for beboere og trafikanter mest muligt, og det betyder, at Fredensgade ikke bliver lukket helt, mens arbejdet står på.

Håber nedrivning begynder i maj eller juni
A. Enggaard har gennem flere måneder arbejdet på at gøre Torvecentret og de øvrige bygninger på grunden klar til nedrivning, mens et punkthus i den sydlige del af arealet allerede er blevet revet ned. A. Enggaard holdt p-kælderen åben, så den kunne benyttes af borgerne i forbindelse med julehandelen, men den 16. januar skal p-kælderen være tømt for køretøjer.

Nedrivningen af de bygningerne på grunden afventer nu en vvm-tilladelse fra Silkeborg Kommune. Når processen med vvm-rapporten er afsluttet, kan selve nedrivningen af p-kælderen, Torvecentret og andre bygninger gå i gang. A. Enggaard håber, at den del af arbejdet begynder i løbet af maj eller juni.

Vil du holdes opdateret om Fredensgård?
Dine kontaktoplysninger

  Fredenstårn 3
  Fredens Tårn bliver Silkeborgs nye pejlemærke

  Sidste år kunne entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard og pensionskassen PKA præsentere planerne for projektet Fredensgård midt i Silkeborg. Nu løfter aktørerne bag projektet sløret for, hvordan et 20-etagers højhus

  Læs mere
  Byggeplads NY
  Nu bliver trafikken normaliseret i Fredensgade

  Efter tre måneders renovering i Fredensgade kan byens borgere og erhvervsdrivende se frem til, at de ikke længere skal tage hensyn til, at der er vejarbejde i Fredensgade i Silkeborg.

  Læs mere
  Nedbrydning Fredensgård
  Information vedrørende nedbrydning af Torvecentret

  Næste step i forbindelse med Fredensgård-projektet er nedrivningen af det gamle Torvecenter, lejligheder og p-kælder. Indtil videre er alt indvendigt materialer og inventar taget ud af bygningerne, og nu kan

  Læs mere

  Denne browser understøttes ikke længere

  Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

  Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

  Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.