En sidste bid af Torvecenteret

Projektteamet fra A. Enggaard har endnu engang oplevet en bred opbakning og interesse for arrangementet “En bid af Torvecenteret”. Gennem vores nyhedsportal her på hjemmesiden og med hjælp fra forskellige foreninger er budskabet om at dele af det gamle Torvecenter kan få et nyt liv ude hos nogle af alle de frivillige foreninger blevet spredt i hele Silkeborg og omegn. Vi har modtaget intet mindre end 330 ansøgninger fra foreninger, organisationer private personer og firmaer i hele landet. Ønskerne har fordelt sig på stort set al det resterende materiale i Torvecenteret og det er derfor meget begrænset hvad der er tilbage når alt er blevet hentet. Ud af de 330 ansøgere får 110 tilgodeset deres ønsker.

Vi arbejder nu på at indgå samarbejde med lokale foreninger om at tømme mest muligt af “resterne” fra Torvecenteret, som de så kan videresælge og overskuddet herfra går så til den enkelte forening. Der kommer desuden muligvis en sidste opfølgningsrunde, hvor udendørs belægningssten og beplantning bliver budt ud. Vi undersøger lige nu om det samme kan gøre sig gældende for vinduer og døre, men det er endnu usikkert.

Udlevering
Alle der har ansøgt om artikler, vil få et personligt skriv herom i uge 7. Heri får man svar på om man er en af del heldige, og i det tilfælde er der angivet hvilke af de ønskede artikler, som de er blevet tildelt. Der gøres opmærksom på at man selv skal nedtage/optage/demontere de tildelte artikler og selv flytte dem fra hvor de nu er placeret til egne transportmidler. Der er ikke strøm i bygningerne, og det vil derfor ikke være muligt at bruge el-værktøj, men kun batteriværktøj, som det vil være muligt at få opladet på en nærliggende adresse. Det eneste der ikke kan afhentes på nuværende tidspunkt er glasværn, der har sikkerhedsmæssige funktion. Dette vil først blive udleveret på et senere tidspunkt.

Vil du holdes opdateret om Fredensgård?
Dine kontaktoplysninger

  Etape 1 Fredensgård
  Nu begynder forberedelserne til byggeriet af Fredensgård

  Mandag den 15. maj begynder entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard med blandt andet ledningsomlægninger, opsættelse af byggehegn og etablering af en ny indkørsel til byggepladsen ved det tidligere torvecenter midt

  Læs mere
  ledningsomlægning Fredensgård
  Information vedrørende ledningsomlægninger omkring Fredensgård

  Inden byggeriet af Fredensgård igangsættes, skal der omlægges forsyningsledninger i Fredensgade (vand/kloak/regnvand/fiber/fjernvarme). Ledningsomlægningen kommer til at foregå i etaper og løber fra krydset Christian 8.’s Vej/Fredensgade og ind til torvet.

  Læs mere
  Fredensgaard_NoParking2_800x600
  Gammel p-kælder lukker og bliver erstattet af ny kælder med mere lys og bredere p-båse

  P-kælderen ved Torvecentret i Silkeborg er nedslidt og skal rives ned for at gøre plads til en ny p-kælder, som bliver en del af Fredensgård-projektet. Den gamle og nedslidte p-kælder

  Læs mere

  Denne browser understøttes ikke længere

  Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

  Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

  Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.