Byråd giver grønt lys til dispensationer

Et flertal i Silkeborg Byråd har imødekommet A. Enggaards ønske om dispensationer, som gør Fredensgård-projektet endnu mere attraktivt for kommende lejere.

Fredensgård har igen været på dagsordenen i byrådet i Silkeborg, hvor politikerne skulle tage stilling til en række dispensationer, som A. Enggaard havde søgt om. Et flertal bakkede op om dispensationerne, der blandt andet indebærer, at det bliver muligt at etablere fem eller seks etager i stedet for de oprindelige fire.

Bygningerne bliver ikke højere, selv om antallet af etager øges, bortset fra en forøgelse på to meter ud mod Christian 8.s Vej. Forøgelsen gør det muligt at etablere penthouselejligheder på toppen af bygningen, men forøgelsen kommer til at syne af mindre, fordi lejlighederne trækkes tilbage fra facaden, hvilket giver et mere varieret byggeri, der passer fint til omgivelserne.

Byrådet gav blandt andet også tilladelse til at flytte tagterrassen, som tidligere var en del af projektet, til gårdrummet.

Læs mere om planerne for Fredensgård her

A. Enggaard gik den 7. juni 2022 i gang med at rydde de eksisterende bygninger på grunden for at gøre dem klar til nedrivning. Det kan du læse mere om her

Vil du holdes opdateret om Fredensgård?
Dine kontaktoplysninger

  Fredensgård 5
  Viceborgmester fjernede de første mursten fra det gamle torvecenter

  Torvecentret i Silkeborg bliver nu gjort klar til nedrivning, og det blev markeret fredag eftermiddag d. 12. august, da viceborgmester Jonas Brødsgaard fjernede de første mursten. Dermed er realiseringen af

  Læs mere
  Kano
  Fredensgård bliver shuttle-centrum under EM i kano- og kajakmaraton

  Den 25.-31. juli genopstår området ved det kommende byudviklingsprojekt Fredensgård midlertidigt som busknudepunkt, når europamesterskaberne i kano- og kajakmaraton løber af stablen på Silkeborg Langsø. Her bliver arealet, hvor den

  Læs mere
  Fredensgård_Byggeplads_v2
  Nu gøres Torvecentret klar til nedrivning

  Entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard og pensionskassen PKA vil blandt andet bygge nye, moderne lejligheder på grunden, hvor det tomme torvecenter i dag ligger. Men først skal arealet gøres klar

  Læs mere

  Denne browser understøttes ikke længere

  Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

  Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

  Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.