Byråd giver grønt lys til dispensationer

Et flertal i Silkeborg Byråd har imødekommet A. Enggaards ønske om dispensationer, som gør Fredensgård-projektet endnu mere attraktivt for kommende lejere.

Fredensgård har igen været på dagsordenen i byrådet i Silkeborg, hvor politikerne skulle tage stilling til en række dispensationer, som A. Enggaard havde søgt om. Et flertal bakkede op om dispensationerne, der blandt andet indebærer, at det bliver muligt at etablere fem eller seks etager i stedet for de oprindelige fire.

Bygningerne bliver ikke højere, selv om antallet af etager øges, bortset fra en forøgelse på to meter ud mod Christian 8.s Vej. Forøgelsen gør det muligt at etablere penthouselejligheder på toppen af bygningen, men forøgelsen kommer til at syne af mindre, fordi lejlighederne trækkes tilbage fra facaden, hvilket giver et mere varieret byggeri, der passer fint til omgivelserne.

Byrådet gav blandt andet også tilladelse til at flytte tagterrassen, som tidligere var en del af projektet, til gårdrummet.

Læs mere om planerne for Fredensgård her

A. Enggaard gik den 7. juni 2022 i gang med at rydde de eksisterende bygninger på grunden for at gøre dem klar til nedrivning. Det kan du læse mere om her

Vil du holdes opdateret om Fredensgård?
Dine kontaktoplysninger

  Etape 1 Fredensgård
  Nu begynder forberedelserne til byggeriet af Fredensgård

  Mandag den 15. maj begynder entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard med blandt andet ledningsomlægninger, opsættelse af byggehegn og etablering af en ny indkørsel til byggepladsen ved det tidligere torvecenter midt

  Læs mere
  ledningsomlægning Fredensgård
  Information vedrørende ledningsomlægninger omkring Fredensgård

  Inden byggeriet af Fredensgård igangsættes, skal der omlægges forsyningsledninger i Fredensgade (vand/kloak/regnvand/fiber/fjernvarme). Ledningsomlægningen kommer til at foregå i etaper og løber fra krydset Christian 8.’s Vej/Fredensgade og ind til torvet.

  Læs mere
  Fredensgaard_NoParking2_800x600
  Gammel p-kælder lukker og bliver erstattet af ny kælder med mere lys og bredere p-båse

  P-kælderen ved Torvecentret i Silkeborg er nedslidt og skal rives ned for at gøre plads til en ny p-kælder, som bliver en del af Fredensgård-projektet. Den gamle og nedslidte p-kælder

  Læs mere

  Denne browser understøttes ikke længere

  Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

  Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

  Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.