Bilister skal kunne benytte parkeringskælder i Silkeborg under julehandlen

A. Enggaard har længe været klar til at gøre parkeringskælderen ved Torvecentret klar til redrivning, men entreprenør- og byudviklingsvirksomheden vil holde den åben, så borgerne kan benytte den i forbindelse med julehandlen.

December er traditionelt en travl måned i Silkeborgs dagligvareforretninger og specialbutikker, og når folk strømmer ind til centrum for at købe ind til julefrokosten eller gaver til juleaften, skal de have et sted at parkere. Derfor har entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard besluttet at vente til efter nytår med at lukke parkeringskælderen ved Torvecentret. Parkeringskælderen skal rives ned for at gøre plads til det nye projekt Fredensgård, som også indeholder en stor parkeringskælder, men A. Enggaard venter med at påbegynde arbejdet til efter nytår.

– Vi rydder Torvecentret og de andre bygninger på grunden for at gøre dem klar til nedrivning, men vi har besluttet at udskyde arbejdet i parkeringskælderen. Af hensyn til julehandlen har vi prioriteret andre opgaver, så bilisterne har mulighed for at benytte kælderens p-pladser, siger Ole Ruby Eskildsen, der er projektleder hos A. Enggaard.

City Manager Pernille Varde Perigaard fra Handel Silkeborg er glad for beslutningen.

– Det er fantastisk, at A. Enggaard venter med at rydde parkeringskælderen, så den kan benyttes af bilisterne, når de skal handle til jul og købe julegaver. Jo flere p-pladser, vi har tæt på butikkerne, jo bedre. Det er meget positivt, at bilisterne let kan finde en p-plads, og de kender jo allerede parkeringskælderen ved Torvecentret, siger Pernille Varde Perigaard.

Hun glæder sig samtidig over, at A. Enggaard i det nye projekt bygger en stor og mere moderne parkeringskælder, der kan benyttes af alle.

Før den eksisterende parkeringskælder kan brydes ned, skal lysarmaturer og andet indhold fjernes, og det betyder, at den ikke længere kan benyttes.

For nylig blev en ejendom i det ene hjørne af grunden ved Torvecentret revet ned. A. Enggaard håber at komme i gang med selve nedrivningen af de øvrige bygninger i løbet af sommeren 2023, hvorefter nye bygninger med cirka 300 attraktive lejligheder og erhvervslokaler skal opføres.

Vil du holdes opdateret om Fredensgård?
Dine kontaktoplysninger

  Etape 1 Fredensgård
  Nu begynder forberedelserne til byggeriet af Fredensgård

  Mandag den 15. maj begynder entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard med blandt andet ledningsomlægninger, opsættelse af byggehegn og etablering af en ny indkørsel til byggepladsen ved det tidligere torvecenter midt

  Læs mere
  ledningsomlægning Fredensgård
  Information vedrørende ledningsomlægninger omkring Fredensgård

  Inden byggeriet af Fredensgård igangsættes, skal der omlægges forsyningsledninger i Fredensgade (vand/kloak/regnvand/fiber/fjernvarme). Ledningsomlægningen kommer til at foregå i etaper og løber fra krydset Christian 8.’s Vej/Fredensgade og ind til torvet.

  Læs mere
  Fredensgaard_NoParking2_800x600
  Gammel p-kælder lukker og bliver erstattet af ny kælder med mere lys og bredere p-båse

  P-kælderen ved Torvecentret i Silkeborg er nedslidt og skal rives ned for at gøre plads til en ny p-kælder, som bliver en del af Fredensgård-projektet. Den gamle og nedslidte p-kælder

  Læs mere

  Denne browser understøttes ikke længere

  Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

  Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

  Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.